Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Wilhelmus Johannes Heselaars

Amsterdam Politiek 69294

Geboren

6 okt. 1886
Amsterdam

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Doorgevoerd

Mauthausen
17 aug. 1944

Aanvullingen

Colin Heselaars op 8 okt. 2022
Ik vind dit bericht net bij toeval door te zoeken op Google op mijn eigen achternaam. Ik ben dus een Heselaars, er zijn er voor zover ik weet niet veel meer over, ik ben in elk geval de laatste van mijn "tak". Ik zou het zeer op prijs stellen als er iemand nog informatie over mijn voorouders heeft en die met mij zou willen delen.
Ellen Dobbe op 6 mei 2020
Doorgestuurd 26-08-1944 naar concentratie kamp in de buurt van Klagenfurt kamp zuid, bevrijd op 7-05-1945, lopend met 1200 man richting Villach opgevangen door partizanen daarna door na Undinese helft van de slachtoffers overleed tijdens deze tocht. Mijn opa is de enige Nederlander die dit kamp heeft overleefd 16 Nederlanders stierven hier. Voor Dachau, gevangenis Scheveningen daarna kamp Vught.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.