Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Haarlem Politiek 68714

Geboren

12 feb. 1911
Sliedrecht

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

eveline salario op 8 mei 2018
hallo nel, ik ben al heel lang op zoek naar deze gegegevens. mijn moeder heet sini vlot en mijn opa heette nijs vlot. bedankt voor de info. ik heb nog wel iets meer informatie. zoals het krantenbericht waarin staat dat hij thuiskomt. heb je ook gehoord over cornelis vlot?
nel tabernal-vlot op 11 okt. 2015
Pleun Vlot was mijn vader. Hij is via de Weteringschans en Vught in Dachau gekomen. Gegevens op de site zijn goed, behalve dat hij niet in Haarlem woonde, maar in Velsen. Bij terugkomst voegde hij zich bij zijn vrouw en 2 kinderen, die van Velsen naar Haarlem waren geëvacueerd. Pleun is in 1969 overleden.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.