Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Maria Dorothea Lagendijk

Rotterdam Politiek 123222

Geboren

7 sep. 1898
Altena (Duitsland)

Aankomst

15 okt. 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

W.H. Mostert-Stam op 7 jan. 2022
Aart Lagendijk Johanna Lagendijk-van Klaveren (beiden Yad Vashem) woonden in Vogelenzang Alsmede over zijn broer Cornelis en echtgenote, die in Bennebroek woonden
J.C.Lagendijk op 10 jul. 2017
Inverband met stamboom onderzoek ben ik op zoek naar meer informatie over: 1)Maria Dorothea Lagendijk. geb. 07-09-1898 te Altena (Duitsland) 2)Aart Lagendijk en zijn vrouw Johanna Lagendijk-Van Klaveren. Kregen de Yad Vashem medaille voor verzetswerk in Vogelenzang en Lisse. 3) Jacobus Lagendijk. geb. 1917 te Rotterdam/Charlois.Was lid GDN (Geheime dienst Nederland) te Delfzijl en komt ook voor op de verzetspersoonskaart van het hoofd van de GDN W. Schoenmaker (=Miki) onder no. 29 waarvan het hoofbureau gevestigd was in Amsterdam in de Frans Van Mierisstraat. m. vr. groet Jan C. Lagendijk Zeeland.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.