Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Smilde Politiek 102029

Geboren

17 nov. 1918
Smilde

Aankomst

6 sep. 1944
Dachau

Doorgevoerd

Mauthausen
14 sep. 1944

Aanvullingen

Betty Hoogeveen-Bastiaans op 21 jan. 2022
Jan Ludwig is samen met o.a. mijn vader, Henk Bastiaans, op 14 september 44 naar Mauthausen en begin oktober 44 naar Melk vervoerd. Desgewenst heb ik meer info.
Jan Ludwig op 13 dec. 2017
Mijn oom, Jan Ludwig, werd na verraad op 14/9/43 gearresteerd wegens deelname aan verzetsactiviteiten in Smilde e.o. Tijdens zijn gevangenschap in het Oranjehotel in Scheveningen is hij als Nacht-und-Nebel gevangene aangemerkt en afgevoerd naar Natzweiler in de Elzas. Na de invasie volgde transport naar Dachau, Mauthausen en tenslotte naar het kamp Melk, waar hij korte tijd voor de bevrijding door de amerikanen aan ziekte en uitputting is bezweken.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.