Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Politiek 102377

Geboren

2 mrt. 1897
Rotterdam

Aankomst

6 sep. 1944
Dachau

Doorgevoerd

Mauthausen
14 sep. 1944

Aanvullingen

Marieke Schuldink-Smit op 4 okt. 2015
Ik ben het oudste kleinkind van Jacob en Maria Barzilay. Mijn grootouders kregen 4 kinderen. Zoon Wim, dochter Neeltje, zoon Hans en zoon Rob. Wim Barzilay is in maart 1945 op de leeftijd van 15 jaar gestorven aan zijn verwondingen opgelopen door het bombardement op het Bezuidenhout in Den Haag. Dochter Neeltje (1931-2011) was gehuwd met Antony Gerrit Frederik Smit (1930-2002). Zij kregen 5 kinderen. Zoon Hans (1938) is gehuwd met Pea Koornstra. Zij kregen 4 kinderen. Zoon Rob (1940) kreeg 3 kinderen.
. op 31 mei 2015
Jacob Barzilay was een zoon van Willem Barzilay en Everdina Buitenhuis. Hij huwde in 1926 te Rotterdam met Maria Schouten. Het echtpaar kreeg in ieder geval drie kinderen. Volgens de oorlogsgravenstichting is hij op 26 april 1945 overleden in het concentratiekamp Ebensee (Oostenrijk) en zou hij begraven liggen op de begraafplaats in/bij het kamp. Hij was winkelier en lid van het verzet. Zijn echtgenote overleed op 18 januari 1989 op 86 jarige leeftijd.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.