Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Jacob Andreas Lambrechtsen

Politiek 99693

Geboren

13 okt. 1921
Amsterdam

Aankomst

6 sep. 1944
Dachau

Overleden

28 apr. 1945

Aanvullingen

Jacob Andreas Lambert Rehbock op 15 dec. 2021
Oom Jaap was de jongste broer van mijn moeder Adriana Lambrechtsen e.v. Frits Rehbock overleden 2 nov 1944. Oom Jaap was als lid van de Ondergrondse ondergedoken bij mijn moeder en vader. Omdat mijn vader tbc ontwikkelde durfden de duitsers ons huis Standelkruid 8 te Laren NH niet binnen te komen. Daarom zat t vol met onderduikers. Vlak na mijn geboorte 19-02-1943 liet O Jaap voor mij een zilveren beker graveren met tekst voor Jaap van JAL; kort daarna zou hij met klasgenoten van de Trop. Landbouw HogeSchool Deventer naar Engeland proberen te ontkomen ( zijn broer Floris werkte daar al bij de Navy. In Parijs werd O Jaap verraden en aan duitsers übertragen. Met fatale gevolgen ws op 28-4-1945

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.