Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Hilversum Politiek 90864

Geboren

7 jul. 1917
Hilversum

Aankomst

6 aug. 1944
Dachau

Doorgevoerd

Flossenbürg
24 aug. 1944

Aanvullingen

R.H.H koelewijn-Glijn op 13 mrt. 2017
Hallo U heeft over mijn vader. IK ben zijn oudste dochter en weet nog dat hij een boekje had waar in stond dat hij in verschillend concentratie kampen had gezeten. Een mevrouw van het Internationale Rode Kruis is bij on thuis langs geweest en heeft toen d'r tijd alle gegevens met mijn vader door genomen en het bewijs mee genomen mijn vader heeft ook een schade vergoeding gekregen hij was daar over teleurgesteld. Van mijn Oma en Opa weet ik dat hij nog maar rond de 40 killo woog toen mijn Oom hem mee naar huis nam mijn vader heeft zijn hele leven last van het kampsyndroom .En hebben als kinderen veel last daar van gehad.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.