Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Evert Louis Hendrik Roersch

Bloemendaal Politiek 69058

Geboren

18 sep. 1921
Aardenburg

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Remco Roersch op 6 okt. 2015
Dit is mijn vader (overleden op 6-4-1988) Hij was opgepakt in Haarlem bij koerierswerk i.v.m. het regelen van onderduikadressen voor joden. Door zijn arrestatie werden ook zijn ouders, de huishoudster en zijn broer in hun huis in Bloemendaal opgepakt en via het Huis van Bewaring aan het Gartmansplantsoen (A'dam) naar Vught overgebracht. Zijn (oudere) broer, Theophile Etienne Herman, geboren op 30-11-1916 te Aardenburg) maakte al langer deel uit van de verzetsgroep in Haarlem. Van hem weten we dat hij op 31-5-1945 in Bergen-Belsen is omgebracht en mijn vader werd dus op 29-4-1945 in Dachau bevrijd, maar is pas maanden later (op 'eigen kracht') naar Nederland teruggekeerd, omdat hij ernstig ziek en verzwakt was (difterie en vlektyfus). Hij is na de oorlog (in 1950) met de (toenmalige) verloofde van zijn broer getrouwd

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.