Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Den Haag Politiek 58954

Geboren

9 okt. 1919
Semarang (Nederlands-Indië)

Aankomst

1 dec. 1943
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

GazilionPT op 24 sep. 2020
Kampkaart (Dachau): Arolsen Archives - International Center on Nazi Persecution www.arolsen-archives.org (DocID: 10371700)
Pauline L van Till op 25 dec. 2015
Bram was zeer Oranjegezind. In 1940 had hij enkele NSB-ers neergeslagen die het koningshuis beledigden. Hij kreeg drie maanden gevangenisstraf. In de zomer van 1941 probeerde hij met Fred Dessauvagie in een kano vanuit Scheveningen naar Engeland te gaan. Ze werden op het strand gearresteerd en kregen een straf van twee jaar tuchthuis. Na Rheinbach kwam Bram in Siegburg terecht. Toen hij als vogelverschrikker probeerde te ontsnappen, werd hij naar Dachau gestuurd. Fred ontsnapte toen hij van Rheinbach naar Colditz gebracht werd. Hij kwam bij het KNIL.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.