Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Alexander Willem Frederik Idenburg

Amsterdam Politiek 69067

Geboren

23 jan. 1924
Buitenzorg (Nederlands-Indië)

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Brigitte/Bridget Idenburg op 5 jun. 2019
Mijn aanvulling behoeft een belangrijke correctie: De naam van de auteur en 'slaapgenoot' van mijn vader in Dachau is: Leendert (Leo) Carl van der Tas (niet Tak) Opnieuw een samenloop: geboorte dag Leo van der Tak was mijn trouwdatum in 1994!
Brigitte/Bridget Idenburg Idenburg op 5 jun. 2019
Alexander/Lex Idenburg is op 8 april 1989 in Den Haag overleden. Mijn vader was als gedetineerde overgebracht uit de voormalige Oranje Gevangenis, Klein Gartman Plantsoen, Amsterdam. Gevang gezet omdat hij vanuit Scheveningen met een Duits voertuig naar Engeland wilde over varen. Wonderlijke samenloop, net ontdekt dankzij deze site: 26 mei is mijn geboorte dag en 29 april die van mijn dochter! Heeft iemand mijn vader gekend tijdens zijn periode in Dachau? Het boek van de hand van Leo van der Tak heb ik en ga ik herlezen, Zij deelden een slaapplaats.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.